Logo Universiteit Utrecht

Docentenportal Farmaceutische Wetenschappen

FIGON

FIGON is het integraal platform voor innovatief geneesmiddelonderzoek in Nederland. Het platform bevordert interacties tussen alle partijen in het geneesmiddelonderzoek in de brede zin, zoals wetenschappelijke en beroepsverenigingen, universiteiten, bedrijfsleven en overheid. Het platform versterkt bestaande initiatieven op dit terrein, signaleert en verkent nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en voert een actief beleid in het kader van de missie. FIGON staat open voor alle in dit verband relevante groeperingen.
FIGON organiseert jaarlijks de Dutch Medicines Days, een goede manier om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de farmaceutische wetenschappen. Ook brengen zij het blad Medicines uit.

Medicines is een onafhankelijk vakblad over geneesmiddelenonderzoek in de breedste zin van het woord. Medicines brengt onder meer nieuws, achtergronden, interviews en opinies over de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Van fundamenteel onderzoek tot klinische studies, van beleid tot werkvloer, van opinies tot harde feiten, en van academie tot start-ups en grote farmabedrijven. Kortom, innovatief geneesmiddelenonderzoek in perspectief.