Logo Universiteit Utrecht

Docentenportal Farmaceutische Wetenschappen

NVMO

De Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) is dé vereniging voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling of onderzoek van onderwijs en opleidingen in de gezondheidszorg in de meest ruime zin. De NVMO organiseert diverse activiteiten, workshops, congressen en publiceert een tijdschrift (Perspectives on Medical Education), met vaak relevante onderwerpen voor het farmacieonderwijs. De NVMO heeft ook een aantal werkgroepen die zich bezighouden met specifieke thema’s zoals bijvoorbeeld toetsing en E-learning. Workshops georganiseerd door deze werkgroepen zijn vaak vrij toegankelijk.

Het NVMO-congres is een tweedaags jaarlijks congres (begin november) en heeft het onderwijs en opleiden in de gezondheidszorg als thema. Het congres biedt een platform waarop onderzoeksresultaten, evaluaties en ontwikkelingen binnen het onderwijs en opleiden worden uitgewisseld.

Vanuit het departement Farmaceutische Wetenschappen kunnen jaarlijks 4-5 personen deelnemen aan het NVMO-congres (maximaal 1 persoon per afdeling).

Meer informatie over de NVMO en het NVMO congres is te vinden op NVMO

 

Ervaringen

Ik ben nu al een aantal jaren naar het tweedaagse congres van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) geweest en kan dit congres aanbevelen aan ieder docent die zich interesseert voor de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en opleiding in de gezondheidszorg in Nederland.

Het NVMO is hét congres waar de nieuwste ontwikkelingen, onderzoeksresultaten en evaluaties van medisch onderwijs worden gepresenteerd. Het is leuk en interessant om te zien en horen waar “iedereen” mee bezig is op het brede veld van medisch onderwijs en dat er inbreng is vanuit diverse hoeken (multidisciplinair). Het congresprogramma bestaat uit o.a. (plenaire) lezingen, postersessies, symposia, workshops en rondetafelsessies met veel variatie en uit diverse vakgebieden. Hierdoor is het congres voor iedere congresdeelnemer interessant. Daarnaast biedt het NVMO-congres de mogelijkheid om onderwijskundigen te ontmoeten met wie je ervaringen kunt delen. Die combinatie is heel leerzaam.
Nina Winters, april 2017