Docentenportal Farmaceutische Wetenschappen

Cursussen Universiteit Utrecht

Binnen de Universiteit Utrecht verzorgen medewerkers van Educate-it, Onderwijsadvies & Training en de TAUU diverse workshops en cursussen voor docenten.

Educate-it
Het universiteitsbrede programma Educate-it biedt online modules aan voor docenten op het gebied van:
– Blended learning
– (Digitaal) toetsen
– Kennisclips
Daarnaast biedt Educate-it workshops aan over verschillende tools, waarin de mogelijkheden van de betreffende tool worden verkent en hoe deze ingezet kan worden in het onderwijs. Ook worden jaarlijks een summer- en wintercourse aangeboden. Een docent maakt in twee dagdelen kennis met de mogelijkheden van blended learning, er wordt aan een concreet onderwijsontwerp gewerkt en een docent leert welke bruikbare IT-tool voor zijn of haar cursus ingezet kan worden.

Onderwijsadvies & Training
Onderwijsadvies & Training heeft een groot professionaliseringsaanbod voor docenten van de Universiteit Utrecht, waaronder:
Teaching in the international classroom (in English)
 Werkgroepen begeleiden
 Hoorcollege geven
Op de website van Onderwijsadvies & Training staat het meest actuele aanbod.

TAUU
De TAUU (Teaching Academy Utrecht University) is er voor alle docenten van de Universiteit Utrecht. Je hoeft geen lid te worden en je bent altijd welkom. Er zijn regelmatig bijeenkomsten waar docenten elkaar ontmoeten om over actuele thema’s te praten, zoals workshops, boekbesprekingen en borrels. Via de TAUU-website kun je gemakkelijk contact leggen met collega’s met specifieke expertise, en intervisiepartners of coaches vinden via de ‘vraag en aanbod’ rubriek. Daarnaast tref je er uitkomsten van innovatieprojecten, blogs en een agenda aan.