Docentenportal Farmaceutische Wetenschappen

TAUU

De Teaching Academy Utrecht University (TAUU) is een netwerk voor en door alle docenten van de Universiteit Utrecht. Het is een plek waar docenten elkaar ontmoeten, zowel online alsook persoonlijk. Om kennis te delen, om ideeën en inspiratie op te doen en om gezamenlijk projecten te ontwikkelen. Een plek met ruimte voor creativiteit en innovatie.

De missie van TAUU is de kwaliteit van het universitaire onderwijs te verbeteren door de ervaring en expertise van docenten uit verschillende faculteiten bij elkaar te brengen. De TAUU fungeert tevens als gesprekspartner voor anderen die zich inzetten voor onderwijskwaliteit en -innovatie.

De TAUU is er voor alle docenten van de Universiteit Utrecht. Je hoeft geen lid te worden en bent overal welkom. Er zijn regelmatig bijeenkomsten waar docenten elkaar ontmoeten om over actuele thema’s te praten, zoals workshops, boekbesprekingen en borrels. Ook via de website kun je gemakkelijk contact leggen met collega’s met specifieke expertise, en intervisiepartners of coaches vinden via de rubriek vraag en aanbodOok kun je lezen wat andere docenten schrijven, bijvoorbeeld over de uitkomsten van hun innovatieprojecten. Er zijn regelmatig nieuwe blogs en Lieve Willemijn is de hulprubriek voor lastige vragen. De website heeft verder een agenda met relevante bijeenkomsten binnen en buiten de Universiteit Utrecht.

Iedere docent van de Universiteit Utrecht kan na inloggen zelf inhoud toevoegen aan de TAUU webpagina: een agenda-item, een nieuwsbericht, een blog, een item voor het kennisplatform, een vraag of aanbod, en reacties. Zo kun je makkelijk zelf informatie delen met je collega’s.

Tip: blijf op de hoogte van TAUU door je aan te melden voor de nieuwsbrief en/of TAUU te volgen op Twitter en Facebook.