Docentenportal Farmaceutische Wetenschappen

Bachelor en master Farmacie

 

In de driejarige bacheloropleiding Farmacie staat het geneesmiddel centraal: wat is het effect, hoe wordt een geneesmiddel toegediend, hoe geef je voorlichting en hoe herken je ziekteverschijnselen? Tijdens de bachelor verdiept een student zich in onderwerpen als: de chemische structuur van een geneesmiddel, de spijsvertering en het zenuwstelsel, de weg van een geneesmiddel in het lichaam, de berekening van de juiste dosering en de begeleiding van patiënten bij het gebruik van geneesmiddelen

Het driejarige masterprogramma Farmacie leidt op tot basisapotheker: een geneesmiddelendeskundige die op wetenschappelijke basis een actieve rol vervult in de gezondheidszorg. De farmacieopleiding wordt vormgegeven binnen vijf taakgebieden, namelijk productzorg, patiëntenzorg, medicatiebeleid, kwaliteitszorg en onderzoek & innovatie.
Het diploma geeft toegang tot de vervolgopleiding tot openbare apotheker en ziekenhuisapotheker. In beide werkvelden staan zowel farmaceutische patiëntenzorg als productzorg centraal.

Op de studentensite voor Farmacie studenten kun je de meest recente informatie vinden over het bachelor- en master- onderwijs bij Farmacie en het cursusrooster van het curriculum.

Cursusaanbod bachelor Farmacie

Cursusaanbod master Farmacie